Aandachtsgebieden

Zakelijke mediation

Bij zakelijke conflicten kunt u denken aan conflicten over samenwerking, de naleving van contracten, bedrijfsovernames, bedrijfsopvolging, faillissementszaken of conflicten op het gebied van ICT.

Mediation is heel toekomstgericht. Door de bemiddeling kunnen partijen na mediation vaak weer succesvol samenwerken. Alle business-to-business problemen lenen zich voor mediation, zelfs als partijen eenmalig samenwerken.

Arbeidsmediation

In een arbeidsmediation gaat het om een conflict op de werkvloer. Dat kan zijn tussen werknemer en werkgever, tussen bestuurders onderling, tussen collega’s onderling, en binnen teams of afdelingen. De conflicten kunnen gaan over de samenwerking, arbeidsvoorwaarden, ontslag, ziekteverzuim en medezeggenschap.

Overheidsmediation

Bij overheidsmediation gaat het om een geschil met de overheid. Te denken valt aan bestemmingskwesties, perikelen rondom bedrijfsgebouwen en woningen, uitkeringsproblematiek en discussies over de mate van bijstand in zorgkwesties.

Scheidingsbemiddeling

Bij scheidingsbemiddeling spelen alle kwesties rondom een (echt)scheiding: omgang, gezag, alimentatie, boedelscheiding, afwikkeling van huwelijksvoorwaarden, etc. Ook als u een eigen bedrijf heeft kan mediation tot een goede oplossing leiden.

Benieuwd of mediation geschikt is voor uw situatie? Neem contact op met LinQer, wij informeren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden.